IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
14:57 | 30 май 2017
Обновен: 07:07 | 28 март 2024

Община Варна ще вложи над 15 млн. лв. в ремонти на училища

През тази година ще бъдат реализирани инвестиции в пътната, образователната, спортната и социалната инфраструктура, посочи кметът Иван Портних

По материала работи: Борис Проданов
Община Варна ще вложи над 15 млн. лв. в ремонти на училища

Община Варна инвестира над 15 млн. лв. в ремонт на училища в града, каза днес зам.-кметът на крайморския град Христо Иванов по време на работна среща между ръководството на общината и членове на Строителната камара. Разговорът се състоя по инициатива на браншовата организация.

 

През последните години общините се превърнаха в най-големите инвеститори и секторът на строителството зависи от тях, обясни председателят на камарата Христо Димитров, цитиран от БТА. Той уточни, че в регистъра на организацията във Варна фигурират 421 фирми. Димитров допълни, че искането на бранша е да има яснота за инвестиционната програма на общината, както и за стойността и сроковете за изпълнение на обектите.

 

През тази година ще бъдат реализирани инвестиции в пътната, образователната, спортната и социалната инфраструктура, посочи кметът Иван Портних. Той уточни, че в програмата фигурират рехабилитация на улици и булеварди, изграждане на нови зони за отдих, спортни и детски площадки. По програмата "Региони в растеж", Варна ще усвои 28 млн. лв. за естетизация на градската среда. Инвестициите в социална инфраструктура ще бъдат 4 млн. лв.

 

По линия на Националната програма за енергийна ефективност в града се работи по 26 жилищни блока, два от които са вече приключени. За 6 сгради тече процедура за избор на изпълнител, като до средата на следващия месец ще бъде обявена поръчка за още 8.

Коментари

Новини Варна