Въведоха електронни дневници в 3 учебни заведения във Варна
Това съобщи в сутрешния блок на ТВ „Черно море“ директорът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова
Публикувана: 9 Jan 2018 | 14:25

3 учебни заведения във Варна са въвели вече електронни дневници. Това са НУИ „Добри Христов“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“ и МГ „Д-р Пеър Берон“. В останалите учебни заведения директорите предпочитат да дублират хартиения и електронния дневник. Това съобщи в сутрешния блок на тв “Черно море“ с водещ Магдалена Петрова директорът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. Въвеждането на електронната услуга ще продължи поне няколко години. В Талин например, електронизацията им е коствала цели 9 години. Това обаче е бъдещето и процесът ще продължи, каза още Христова.

 

Попитана за проектобюджета за образованието през 2018 г., тя сподели, че се предвиждат средства за изграждане на нова актова зала за I ЕГ. Идеята е целият комплекс там да е затворен и децата да могат и да се хранят в училище. Хубавото е, че ръководството на гимназията осигури 300 000 лв. собствени средства за дофинансиране на новата актова зала, което заслужава адмирации, посочи Христова. Тя припомни, че в бюджета са заложени и 100 000 лв. за модернизиране на сградата на МГ „Д-р Петър Берон“. Проблемът там е, че една част от терена там е държавна, а друга – общинска собственост, което налага задължителни юридически процедури. Когато те приключат, ще започне проектиране. Говорим все пак за средства от бюджет 2018, който все още не е приет от Общинския  съвет във Варна, уточни Лилия Христова. 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Четете още 

След два месеца и половина започват ремонти в още 2 училища и 3 детски градини във Варна

Коментари ( 0 )