IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:46 | 12 януари 2020
Обновен: 11:25 | 17 април 2024

Путин: Военен конфликт с Иран ще доведе до катастрофа

Меркел приветства признанията на Иран за самолета

По материала работи: Слав Велев
Путин: Военен конфликт с Иран ще доведе до катастрофа

Германският канцлер Ангела Меркел приветства днес признанията на Иран, че е свалил погрешка украински пътнически самолет в Техеран и призова за изчерпателно разследване на катастрофата, предаде Франс прес.

 

"Добре е, че отговорните за това са вече известни и мисля, че всичко трябва да бъде направено, заедно със страните, чиито граждани загинаха, за да се намерят решения, да се изяснят нещата по един изчерпателен начин и да се обсъдят последиците. Днес беше направена една важна стъпка", заяви Меркел.

 

За иранската ядрена програма Меркел каза, че е нужно да се съхрани иранската ядрена сделка, сключена преди пет години, допълва ТАСС.

 

Путин също заяви, че Русия и Германия са за по-нататъшно реализиране на тази сделка, което е важно не само за региона, но и за целия свят.

 

Руският президент освен това предупреди, че мащабен военен конфликт в Близкия изток би довел до катастрофа, допълва БТА.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна