IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
13:07 | 17 ноември 2016
Обновен: 13:58 | 26 април 2024

Питбула излиза за победа с нокаут в мача за световната профи-титла

След срещата в Москва Владо Вълев и Краси Димов стартират съвместен проект в кикбокса

По материала работи: Борис Проданов
Питбула излиза за победа с нокаут в мача за световната профи-титла

Както вече писахме, WAKO PRO (най-голямата световна организация по кикбокс) избра варненецът Владимир Вълев – Питбула да излезе срещу Максим Колпак за световната титла по кикбокс К-1. Нашият боец е без загуба през последните 5 г. на професионалния ринг и се явява претендент №1 за световната титла по кикбокс при професионалистите.

 

Зрелищният сблъсък е на 25 ноември в Москва в 5 рунда по 3 минути в кат. до 71,800 кг. Съперникът – Максим Колпак е украинец от Крим, но вече руснак, едва на 26 г., висок 173 см и до момента се е наложил като един от най-твърдите и издръжливи бойци в професионалните си срещи, последните от които е спечелил с нокаути.

 

За Питбула можем да кажем, че е известен с агресивната си игра, сила на духа и отлична издръжливост. Mногократен европейски и световен шампион, обявен е за боец №1 на планетата през 2013 г., на профи ринга трупа победа след победа и е готов да пречупи опонента си от Русия.

 

„Обещал съм на детенцето си да му донеса пояса от Москва и искам да го направя. Нямам намерение да чакам 5 рунда. Ще пробвам по-спокойно първите 2, но ако поддаде, смятам да приключа всичко с нокаут“, каза Владо.

 

Подготовката на Владимир Вълев протечe във варненските клубове „Dream Varna” (треньор Добромир Иванов) и ТИМ на легендарния Красимир Димов.

 

„Надяваме се този мач да не продължи 5 рунда“, коментираха на свой ред и двамата наставници.

 

Владо заминава за Москва на 20 ноември, за има време за аклиматизация.

 

„Надявам се да имам късмет и шанс, Господ да е с мен, за да победя. Съперникът е боец от моя тип. Но всички имат слаби страни, направихме достатъчно тренировки върху тях, както и за сила, издръжливост. Времето ще покаже дали сме свършили добра работа“, добави Питбула.

 

Мария Козлева – генерален секретар на конфедерацията ни по кикбокс и муайтай, добави, че Владо Вълев е бил логичният избор за срещата в Москва, която е основната в галата следващия петък.

 

„Ще можем да видим силата на българския дух и нашата школа. Надявам се мачът да се излъчва чрез интернет – събитието е голямо, ще се предава и по руски телевизии“, разкри Мария Козлева.

 

„Разчитам Владо да се върне като победител във Варна и да докажем, че сме световна и европейска и световна столица на бойните спортове“, коментира и Краси Димов.

 

„Считам, че Питбула е готов за мача, има психическа устойчивост, която ще му гарантира предимство. С Краси си партнирахме добре в различни етапи от тренировките. Владо има опит с подобни мачове и шансовете за титлата са напълно на наша страна“, аргументира се и Добромир Иванов.

 

Материалните стимули за мача не са големи – около 2000 евро.

 

„Отивам за колана, не за парите“, каза още Питбула, който не скри, че това е липсващият трофей в славната му кариера.

След завръщането си от Москва, Владимир Вълев преминава като треньор в спортен клуб ТИМ, където ще работи с треньора Красимир Димов.

 

„Надяваме се заедно да развиваме състезатели, бойци“, каза Владо.

 

„Това е наш съвместен проект – обясни още Краси Димов. – Амбициите са постигане на високи спортни постижения. Моята мечта е да имам успехи с мои състезатели каквито аз не съм имал. И съм го направил няколко пъти. Надявам се Владо да изпитва същото.“

 

Борис Проданов

 

Още по темата: WAKO PRO избра Питбула за световна титла

Коментари

Новини Варна