IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
22:16 | 25 ноември 2016
Обновен: 14:03 | 26 април 2024

Владимир Вълев покори световния профи-връх в кикбокса!

Питбула отказа руснак по пътя към най-желания трофей в кариерата си

По материала работи: Борис Проданов
Владимир Вълев покори световния профи-връх в кикбокса!

WAKO PRO (най-голямата организация по кикбокс на планетата) тази вечер връчи пояс на варненеца Владимир Вълев – Питбула за световната му титла по кикбокс К-1. Той победи в 4 рунда Максим Колпак (Русия) насред Москва след отказване на противника му заради аркада. Така Владо стъпва на най-високия и желан връх в своята бляскава кариера.

 

Зрелищният сблъсък се състоя в руската столица и трябваше да е в 5 рунда по 3 минути в кат. до 71,800 кг. Съперникът – Максим Колпак е украинец от Крим, но вече руснак, едва на 26 г., висок 173 см и до момента се беше наложил като един от най-твърдите и издръжливи бойци в професионалните си срещи, последните от които е спечелил с нокаути.

 

Срещу кикбоксьора от Варна обаче той издържа по-малко от определеното време. В първия рунд Колпак е имал предимство, втория е бил равен, а в края на третия Владо е обърнал нещата в своя полза с мощен ъперкът (поражение в черния дроб). В четвъртия рунд Вълев доминираше на ринга и след като е смлял от удари съперника си, триумфирал с титлата.

 

За Питбула можем да кажем, че е известен с агресивната си игра, сила на духа и отлична издръжливост. Mногократен европейски и световен шампион, обявен е за боец №1 на планетата през 2013 г. Нашият боец беше без загуба през последните 5 г. на професионалния ринг и се яви логичен претендент №1 за световната титла по кикбокс при професионалистите. Той посвети пояса на малкия си син.

 

Подготовката на Владимир Вълев протечe във варненските клубове „Dream Varna” (треньор Добромир Иванов) и ТИМ на легендарния Красимир Димов.

 

„Успехът е много голям за Владо Вълев. И аз преживявам с него триумфа, макар и от Варна. Преди това съм имам подобно чувство като треньор на националния ни отбор срещу „сборная“. Сега – заради участието в подготовката му“, коментира Краси Димов.

 

След този успех на Питбула двамата стартират съвместен проект за обучение на талантливи бойци във Варна.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Питбула излиза за победа с нокаут в мача за световната профи-титла

Коментари

Новини Варна