IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
19:21 | 7 януари 2018
Обновен: 05:13 | 25 април 2024

Марселиньо е най-добрият халф в България за трета поредна година

Звездата на Лудогорец изпревари Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов от Ботев (Пловдив)

По материала работи: Слав Велев
Марселиньо е най-добрият халф в България за трета поредна година

Отново Марселиньо е най-добрият халф в България. Бразилецът с български паспорт за трета поредна година бе избран за номер едно сред полузащитниците в Първа лига. Звездата на шампионите събра 37 гласа, като изпревари футболистите на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, който останаха съответно с 27 и 12 гласа, съобщава sportal.bg.
 

Плеймейкърът на "орлите" записа 31 мача през изминалите 12 месеца в елита, като е с основна заслуга за шестата поредна титла на разградчани. Той се разписа и 14 пъти в тези двубои. 33-годишният футболист записа девет мача и три попадения в евротурнирите през есента.
 

Марселиньо бе номер едно през 2015 година, а също така и през 2016 година. Първия път изпревари Роман Прохазка от Левски и Матия Курьор от Черно море, а преди година бе пред съотборника си Светослав Дяков и Роман Прохазка (Левски).


Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев прие наградата на Марселиньо за най-добър халф в Първа лига, тъй като звездата на "орлите" не е в България в момента. 
 

"Честита Нова година на всички! Сигурен съм, че ако на това място беше Марселиньо, щеше да ви благодари на български език. Той се чувства почти българин, чувства се добре в нашата страна", каза Петричев.
 


Четете още:

Давид Яблонски е най-добрият защитник на България за 2017 г.

Капитанът на Левски е вратар номер едно за 2017-а
 

 

Коментари

Новини Варна