IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
08:51 | 22 април 2018
Обновен: 07:53 | 25 април 2024

Не приличахме на отбор, заяви треньорът на Милан

Когато играеш без сърце, се стига до подобни резултати, подчерта Дженаро Гатузо след загубата на Сан Сиро от последния в Серия А

По материала работи: Слав Велев
Не приличахме на отбор, заяви треньорът на Милан

Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо засипа с критики играчите след сензационната загуба с 0:1 от Беневенто у дома. “Червено-черите” играха трагично и не можаха да стигнат поне до точката, макар че съперникът им остана с човек по-малко в края.
 

“Представянето ни през сезона е на приливи и отливи. Когато играеш без сърце, се стига до резултати като днешния. Аз съм първият, който трябва да поеме отговорността. Беневенто може да е в дъното на класирането, но играе добър футбол. Не проявихме характер. Няма значение дали сме с двама, трима или четирима нападатели, ако ни липсва психическа устойчивост и решителност. Трябва да се извиним на феновете, защото подобни мачове са огромно разочарование”, констатира Гатузо.
 

“Тренирахме добре през седмицата, но днес нищо не се получаваше. Беневенто не ни остави никакви свободни пространства. Бяхме бавни, липсваше ни свежест. Не става дума за липсва на мотивация, защото се борим за Лига Европа. Ние сме Милан и не можем да си позволяваме да играем по този начин. Много от футболистите са млади и се поддават на напрежението, когато нещата не потръгнат”, продължи наставникът на “росонерите”.
 

“Отсъствието на Хакан Чалханоолу е проблем, но очаквам отборът да показва повече характер. Днес сякаш стояхме на терена и не правехме нищо, за да обърнем резултата. Най-много ме тревожи фактът, че понякога изобщо не приличаме на отбор”, добави Гатузо, цитиран от sportal.bg.


Четете още:

Милан загуби сензационно на Сан Сиро
 

Коментари

Новини Варна