IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
17:26 | 10 септември 2018
Обновен: 11:50 | 25 април 2024

Уволниха пилот от Мото 2, опитал да натисне спирачката на съперник

Романо Фенати загуби мястото си в отбора след изцепката вчера

По материала работи: Юлиян Атанасов
Уволниха пилот от Мото 2, опитал да натисне спирачката на съперник

Пилотът на Маринели Снайпърс Романо Фенати бе уволнен от отбора си заради неспортсменско поведение по време на Гран При на Сан Марино в неделя. Италианецът се прочу, когато по време на надпреварата от Мото 2 опита да натисне спирачката на съперник, докато двамата летяха един до друг на пистата с бясна скорост.

 

Потърпевш бе Стефано Манци, който преди това провокира Фенати, когато изпреварвайки го, го изхвърли от пистата. Фенати опита да отмъсти по нетрадиционен начин и макар и след това да се извини, това не му помогна и след старта бе наказан за 2 състезания. Това обаче не бе всичко. „Можем да обявим официално, че Романо Фенати е освободен от Маринели Снайпърс заради неспортсменската си проява и опасно поведение, с което навреди на всички. Със съжаление трябва да признаем, че с тези свои действия той застраши живота на конкурент, което не може да бъде простено“ се казва в съобщението на отбора.

 

„Извинявам се на целия спортен свят. Тази сутрин, с чиста глава се надявах случилото се да е просто лош сън. Мислейки за своите действия мога да кажа, че това бе безумна постъпка. Не трябваше да се поддавам на провокациите, заслужавам критиките към себе си и ги приемам. Дълбоко съжалявам за всички, които нараних и затова, че нанесох врена спорта“ разкая се Фенати, но това не му помогна.

Четете още: Гигс не прави трагедии след загубата

Коментари

Новини Варна