IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
19:24 | 6 октомври 2018
Обновен: 00:44 | 28 април 2024

Никола Кючуков игра два финала в "Купа Диана"

Варненският боец за първи път се състезава при мъжете

По материала работи: Борис Проданов
Никола Кючуков със сенсей Пролет Василева – генерален секретар на БККФ.

Ямбол посрещна най-добрите бойци в страната в националната "Купа Диана". Състезанието е част от наситения календар на Българската карате киокушин федерация и събра близо 70 състезатели от 16 клуба.

 

В срещите отново се изяви Никола Кючуков от варненския клуб ТИМ, бронзов медалист от последното европейско първенство в най-твърдия стил. Той игра 2 финала.

 

"Отново отлично представяне на Никола Кючуков. Днес решихме да опитаме да се състезава в две категории. Юноши старша възраст и при мъже - за първи път. И в двете категории Ники се класира на второ място. До финалите достигна след победи с ипон. На първия финал в неговата възрастова група играха всички възможни продължения и след два на два, реферът взема трудно решение и отсъди в полза на противника. Изключително равностойна и хубава среща. Малко след това дойде и финала при мъжете. За съжаление умората надделя и силите не достигнаха. Въпреки, че този път не можа да вземе златен медал Никола направи много добро състезание и натрупа безценен опит. Сега след три седмици му предстои състезание в Гърция", пише в официалната фейсбук страница на спортен клуб ТИМ (Варна).

 

Следващият уикенд има още 2 състезания от календара на БККФ. В събота (13 октомври) е националната купа в Стара Загора за 10-годишни. На 14 октомври в Нови Пазар ще се състои "Купа Ояма" за 14-годишни.

 

Още по темата: Силно представяне за младите национали по киокушин на европейското в Русия

Коментари

Новини Варна