Кикуко Ояма: Във Варна виждам духа на обединението в киокушин (ВИДЕО)
Интервю с дъщерята на създателя на бойния стил Мас Ояма
Публикувана: 7 Dec 2018 | 16:34

Дъщерята на създателя на киокушин карате стила Мас Ояма, Кикуко Ояма, бе на визита във Варна и разказа за впечатленията си от града и нейните очаквания за 2-рото Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и 6-тия Световен шампионат за юноши, които се провеждат в Двореца на културата и спорта.

 

Вижте цялото изказване на Кикуко Ояма:

 

-Г-жо Кикуко Ояма, за нас е огромна чест, че сте специален гост на второто Европейско първенство по киокушин за мъже, жени и ветерани и шестото Световно първентво за юноши във Варна. Какви са впечатленията Ви от Варна?

-Наистина съм впечатлена от града, всички са много дружелюбни.

 

-Как оценявате работата на организаторите на тези шампионати във Варна? Напомня ли Ви атмосферата тук по някакъв начин на състезанията, организирани преди кончината на баща Ви?

-Да, напомня ми и отново запали в мен желанието да обединя киокушина. Всички тук са много приятелски настроени и обстановката е много предразполагаща.

 

-Какви са основните елементи, които един състезател по киокушин трябва да усъвършенства в себе си, за да е успешен?

-Да бъдат себе си и да не допускат външни фактори да влияят на духа им и любовта им към бойното изкуство. Важно е да откриеш какво те мотивира да тренираш и това да е с изцяло позитивни намерения. Това ще открие пътя към успеха пред теб на състезание и в живота.

 

-Предавате ли традициите на карате киокушин в семейството Ви?

-Да, по мой различен начин. Не всеки в семейството може да е гений като Сосай Oяма. Той беше специална душа, която живееше по специално време на земята. Ако разберем и малка част от знанията му, благодарение на другите сенпаи и шихани след него, това би било страхотно.

 

-Преди интервюто ми споделихте, че имате син. Той тренира ли?

-Да, но в момента е наблегнал върху учебниците, защото учи в университет и иска да има своя компания.

 

-А Вие тренирате ли киокушин?

-Започнах да тренирам след раждането на първия ми син, когато бях на 28 г. Беше страхотно да науча за духа на киокушин бойците от първо лице. Смятам, че можеш наистина да разбереш киокушина, само ако го упражняваш. В днешни дни тренирам повече йога.

 

-Какви са очакванията ви за състезанията във Варна?

-Мисля, че най-добрите мъже и жени ще победят, защото съдиите на тези състезания са с дълбоки познания за каратето и ще си свършат работата добре. 

 

 

Коментари ( 0 )