IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
16:33 | 7 януари 2020
Обновен: 03:24 | 27 март 2024

Спортната база на Варна се разширява с три нови комплекса

Приключва и ремонтът на стадион „Спартак“, строят се детски площадки

По материала работи: Борис Проданов
Спортната база на Варна се разширява с три нови комплекса

Три нови спортни комплекса

Във „Владиславово“, „Виница“ и на ул. „Студентска“ се строят нови спортни комплекси за всички възрасти. За „Владиславово“ проектът е уникален, защото включва игрища за футбол, баскетбол и волейбол, както тенискортове, алея за лека атлетика и рекреационни зони.

Не по-малко важен е комплексът във „Виница“, където с подкрепата на държавата беше осигурен терен, на който да се изгради новата спортна база. Общината също участва със свои парцели, като тонове пръст и строителни отпадъци бяха изринати, за да се подравни площадката за строеж.

На ул. „Студентска“ работата напредва, готова е настилката на терена, предстои да се изградя площадките за игра.

 

Стадион „Спартак“

Предстои завършване на ремонта на стадион „Спартак“. Към настоящия момент са приключени ремонтът и реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни. Това включва цялостно обновяване на терена за игра, изграждане на терен за подготовка и загряване, цялостно обновяване на сградата с козирката. В сградата са съблекалните, съдийските помещения, помещения за медиите, санитарни помещения и др. Изградена е асансьорна уредба и рампа за достъпна среда. На трибуните пред нея са монтирани 309 седалки от общо 3000. Следва ІІ етап – изграждане на т. нар. фенска трибуна и облагородяване на прилежащите пространства. Така ще решим пореден проблем на Варна, затлачван с десетилетия, коментира кметът Портних.

 

Съоръжения за масов и детски спорт

И най-малките деца могат да се възползват от новите придобивки, които осигури община Варна. 10 училища се сдобиха с площадки за масов спорт, проектът е пилотен, но продължава в още 18 школа. В 12 детски градини и 7 детски ясли щe се рехабилитират площадките за игра, които не отговарят на изискванията.

 

Прочетете още: 

 

Две пристанища и парк разкрасяват кв.„Аспарухово“ във Варна

С екологични проекти Варна улеснява трафика в града

Ремонтът на „Кайсиева градина“ е сред приоритетите на Варна

Варна директно ще се свърже с АМ „Хемус“

 

Коментари

Новини Варна