IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
16:21 | 7 януари 2020
Обновен: 18:49 | 17 април 2024

С екологични проекти Варна улеснява трафика в града

„Синята зона“ се разширява, купуват се 60 електробуса

По материала работи: Борис Проданов
С екологични проекти Варна улеснява трафика в града

Втори етап на „Синята зона“

Вторият етап на „синята зона“ във Варна предвижда обособяването на нови 5 700 паркоместа в обхвата. Както и изграждането на стоянки за зареждане на електромобили. Очаква се това да се случи до средата на юни тази година, каза кметът Иван Портних и добави, че „синята зона“ е важна откъм екологична гледна точка за града ни.

 

Идват 60 нови електрически автобуса

Общинският превозвач „Градски транспорт“ ще попълни автопарка си тази година с 60 електробуса. Тяхната разходна част е много ниска, заяви още кметът Портних. За нуждите на масовия транспорт вече са закупени 30 нови тролея и 85 автобуса – последен модел. В момента тече процедура за избор на изпълнител за изграждането на зарядни станции, които да обслужват както обществените автобуси, така и граждани.

 

Пречиствателната станция на Златните

До началото на летния туристически сезон тази година новата пречиствателна станция в курортния комплекс Златни пясъци ще заработи, окончателно решавайки проблема с чистите води в Черно море. Строителните работи са в напреднала фаза. Паралелно се извършва подмяна и изграждане на нова ВиК – мрежа. Общо по този проект капацитетът се променя от 17 000 на 67 000 души. Допълнителен плюс е предварително изграденото дълбоководно заустване в едномилната зона.

 

Прочетете още: 

 

Две пристанища и парк разкрасяват кв.„Аспарухово“ във Варна

Сериозни инвестиции в културата, науката и историята във Варна

Спортната база на Варна се разширява с три нови комплекса

Ремонтът на „Кайсиева градина“ е сред приоритетите на Варна

Варна директно ще се свърже с АМ „Хемус“

 

Коментари

Новини Варна