IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
20:52 | 21 ноември 2017
Обновен: 22:32 | 25 април 2024

Сърбия няма да налага санкции на Русия

Русия подкрепя Сърбия по косовския въпрос

По материала работи: Слав Велев
 Сърбия няма да налага санкции на Русия

Сърбия не е въвеждала и няма да въвежда никакви санкции срещу Русия, заяви днес сръбският президент Александър Вучич на среща с председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко, съобщи руската агенция ТАСС.

 

Матвиенко е на посещение в Сърбия начело на делегация на Съвета на федерацията. След срещата с Вучич тя потвърди, че сръбският президент планира да посети Москва в средата на декември.

 

Рускинята каза, че Сърбия продължава курса на сътрудничество с Русия, независимо от стремежа на Запада да ограничи контактите между двете страни. „Ние уважаваме принципната позиция на Сърбия, която отговаря твърдо на призивите отвъд океана да не сътрудничи с Русия", каза Матвиенко.

 

Председателката на Съвета на федерацията оцени положително и нежеланието на Сърбия да се присъедини към НАТО и отказа на Белград да въведе санкции срещу Русия. Тя отбеляза още, че решението на косовския въпрос е невъзможно без участието на Съвета за сигурност на ООН, в който Русия заема твърда позиция против независимостта на Косово.

 

„Ще подкрепяме Сърбия в тези възможни решения и формати, които са приемливи за Сърбия. Предполагам, че Сърбия никога няма да признае независимостта на Косово. Русия като член на съвета за сигурност на ООН никога няма да стои настрана", каза Матвиенко.

 

fakti.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна