IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
11:39 | 22 ноември 2017
Обновен: 19:34 | 15 март 2024

Уловиха сигнал в района на изгубената аржентинска подводница

Няколко кораба и самолета бяха изпратени към мястото, за да проверят ситуацията

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Министерството на отбраната на Аржентина

Няколко кораба и самолета, участващи в издирването на изчезналата аржентинска подводница "Сан Хуан" бяха изпратени към мястото, където е уловен някакъв сигнал, съобщи във вторник в. "Кларин" на сайта си, цитиран от БГНЕС и nova.bg. 

 

Зоната на издирване на подводницата е на 426 км от бреговете на провинция Рио Негро, в централната част на страната. Няма официално потвърждение на тази информация. 

 

"Кларин" също така съобщава за "топлинно място", което уловил с радар самолет на американските военноморски сили. То може да е признак за наличието на метален обект на дълбочина 70 метра, на 300 км от бреговете на провинция Чубут, разположени на юг от Рио Негро. 

 

Връзката с подводницата "Сан Хуан", на борда на която има 44-членен екипаж, беше прекъсната на 15 ноември. Според информацията на военноморските сили активното търсене на подводницата е започнало вечерта на 16 ноември. На следващия ден операцията беше разширена до издирвателно-спасителна. 

 

Около 4000 души участват в операцията. Освен това пет океанографски съда проверяват района, където е уловен шум в понеделник. Във вторник в издирването са включени и три миноносеца на аржентинските военноморски сили със сонарни системи, които ще минат по маршрута на подводницата към град Мар дел Плата. 

Коментари

Новини Варна