IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
10:00 | 20 май 2018
Обновен: 08:49 | 25 април 2024

Шотландия скача срещу затлъстяването в страната

В момента 29% от децата в Шотландия са изложени на риск от наднормено тегло

По материала работи: Юлиян Атанасов
Шотландия скача срещу затлъстяването в страната

Шотландия скача срещу големите размери придобило затлъстяването в страната. Като тя си поставя амбициозна цел – а именно до 2030 г. това да бъде намалено. Страховете обзели страната е масовото затлъстяване при децата. В момента 29% от децата в Шотландия са изложени на риск от наднормено тегло, като 14% са застрашени от затлъстяване. Министър Никола Стърджън, обяви че затлъстяването е сериозен проблем за общественото здраве, който не може да бъде пренебрегнат. Двама от трима възрастни в Шотландия са с наднормено тегло (65%), а затлъстяването в  страната е сред най-високите в света.Целта е част от плана за здравословно тегло и диета на шотландското правителство, който ще бъде публикуван през това лято.

 

„Според изследванията деца с наднормено тегло, е с голяма вероятност да задържи и увеличи теглото си в зряла възраст. пише foodnavigator.com.. С това се отключват и все повече здравословни проблеми, като диабет или сърдечно-съдови заболявания.“, допълва Стърджън.Сега фокусът попада върху всички реклами и популяризирането на вредна храна. Правителството на страната иска това да се спре, защото рекламите подлъгват децата да се хранят с храни с много захар или мазнини. Всички подготвени мерки по въпроса са съгласувани и с топ готвача Джейми Оливър.

agrozona.bg

Четете още: Забраняват стари дизели по германските улици

Коментари

Новини Варна