IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
19:33 | 31 март 2019
Обновен: 13:47 | 13 април 2024

Земетресения разтърсиха Турция, няма жертви

Трусовете удариха югозападната и източната част

По материала работи: Юлиян Атанасов
Земетресения разтърсиха Турция, няма жертви

Снимка: Reuters, архив

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер бе регистрирано в неделя в окръг Денизли, Югозападна Турция, а източният окръг Ерзинджан бе разлюлян от трус със сила 4,1 по Рихтер, съобщава БТА.Епицентърът на първото земетресение, регистрирано в 14,30 ч., е бил в района на град Аджъпаям на дълбочина 7 км. Другият трус ударил 15 минути по-късно.

 

Валията на Денизли Хасан Карахан заяви, че засега няма информация за жертви и ранени.Заради земетресенията се е наложило в Аджъпаям временно да бъде преустановено гласуването на днешните местни избори, като всички хора, намиращи се в училищата, в които са разкрити избирателни секции, са излезли навън. След това гласуването продължило.През нощта (в 1,09 ч.) в Аджъпаям бе регистриран трус с магнитуд 3,8 по Рихтер.

 

На 20 март Аджъпаям бе разтърсен от земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер, при което бяха ранени хора и бяха нанесени материални щети на къщи в района. След земетресението последваха десетки вторични трусове.Телевизия СиЕнЕн-Тюрк съобщава, че в 14,41 ч. в неделя, в град Отлукбейли в източния окръг Ерзинджан, също е регистрирано земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер.

 

Зукърбърг поиска регулации в интернет

Коментари

Новини Варна