IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:08 | 21 април 2019
Обновен: 20:48 | 21 април 2024

Разследването на авиокатастрофата край с. Оризари продължава

Опитният пилот сам сглобил самолета и машината е летяла без никакъв проблем 7 години

По материала работи: Пламен Янков
Разследването на авиокатастрофата край с. Оризари продължава

Продължава разследването на авиоинцидента, при който вчера сутринта в пловдивското село Оризари се разби лек едномоторен самолет, информира Bulgaria ON AIR. При катастрофата загинаха двама души. 


Машината беше вдигната от мястото на трагедията веднага след огледите за обследване на останките. Днес трябва да бъде направен втори оглед на машината. Най-вероятната причина за инцидента е повреда в крилото.


Според очевидци то се е отчупило, докато машината е била във въздуха. Окръжната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство заради смъртта на двамата души, които са били на борда на разбилия се самолет. 


Разследването е поето от Националната следствена служба. В срок от една година трябва да бъдат изяснени и причините за катастрофата. Пилотът е бил изключително опитен, любител, но с всички необходими курсове и дори имал документ за инструктор, обучил е десетки други пилоти.


Машината е била сглобена от самия него, летяла е повече от 7 години без да даде никакъв дефект. В същото време хората в селото са притеснени, защото трагедията се разиграва на метри от къщите им. Според кмета на населеното място е имало реална опасност за хората, които са наблюдавали самолета от земята.


Още по темата: Кметът на Оризари: Можеше трагедията да е по-голяма

Коментари

Новини Варна