IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
17:15 | 24 август 2019
Обновен: 01:26 | 2 март 2024

Макрон: Вероятно ще се решим на нови данъчни намаления

Макрон и Тръмп с импровизиран обяд преди срещата на Г-7

По материала работи: Пламен Янков
Макрон: Вероятно ще се решим на нови данъчни намаления

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че Европа вероятно ще реши да въведе нови данъчни намаления, за да даде тласък на отслабващата икономика, застрашена от реципрочните мерки в търговската война между Съединените щати и техните световни партньори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА и dnes.bg.

 

Макрон каза това това на американския си колега Доналд Тръмп малко преди импровизирания им обяд в Биариц, където лидерите от Г-7 се събират тази вечер на тридневна среща на върха.

 

По думите му Европа се нуждае от нови инструменти, за да даде тласък на икономиката си.

 

"Вероятно ще решим да въведем нови данъчни намаления, което е един от начините да се даде нов (координиран) тласък", допълни Макрон, без да посочи подробности.


Кабинетът на френския държавен глава засега не е отговорил на молбата за коментар.

 

Макрон заяви днес, че на срещата на Г-7 този уикенд текстилната промишленост и морският транспорт ще поемат ангажименти за опазване на околната среда и световния океан, предаде ДПА.

 

Официално, за първи път ще се ангажираме с превозвачите по море за намаляване на скоростта, каза Макрон в телевизионно обръщение преди срещата на Г-7.

 

Това е един от най-ефективните начини за намаляване на вредните емисии, допълни той.

 

Френският президент допълни, че представителите на почти половината производители на облекло ще присъстват и за първи път ще поемат ангажимент за "действие с дати и цели".

 

Трийсет процента от отпадъците в океаните са от текстилната промишленост. Осем процента от въглеродните емисии в света са от текстилната промишленост, допълни Макрон.

Коментари

Новини Варна