IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:40 | 25 август 2019
Обновен: 20:27 | 9 април 2024

Тръмп: Путин ще бъде поканен на срещата на Г-7 през 2020 г.

Президентът на САЩ подкрепя възстановяването на предишния формат Г-8

По материала работи: Пламен Янков
Тръмп: Путин ще бъде поканен на срещата на Г-7 през 2020 г.

Президентът на САЩ заяви, че е „напълно вероятно“ да покани руския си колега Владимир Путин на срещата на върха на Г-7 през следващата година в САЩ. По този начин позицията на Вашингтон се различава силно от тази на останалите държави, които изключиха руския президент от срещите заради анексирането на Крим през 2014 г, пише Bloomberg.
 

Тръмп говори за намеренията си да отправи покана към Путин в неделя преди началото на срещата на върха на Г-7 във френския град Биариц. Американският президент на няколко пъти е призовавал да се възстанови старият формат Г-8, докато останалите големи икономики отхвърлят предложението заради военните действия на Русия в Източна Украйна.
 

САЩ ще са домакини на следващата среща на Г-7, като Тръмп казва, че е възможно да покани Пуитн като гост, но все още обмисля идеята. Преди време Путин заяви на пресконференция, че би приел да отиде, ако получи покана.
 

“Смятам, че е много по-добре Русия да участва. Ако някой направи крачка към възобновяването на Г-8, аз ще го подкрепя напълно“, обяснява Тръмп.


Bloomberg TV Bulgaria


Четете още: Джонсън няма да плати британските задължения, ако не се стигне до сделка за Brexit
 

Коментари

Новини Варна