IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
18:30 | 24 януари 2020
Обновен: 22:22 | 22 април 2024

Москва ще предприеме реципрочни мерки спрямо България заради отзоваването на руски дипломати

Toва заяви ръководителят на комисията по международни въпроси на Съвета на федерацията Константин Косачов

По материала работи: Слав Велев
Москва ще предприеме реципрочни мерки спрямо България заради отзоваването на руски дипломати

Русия трябва да отговори реципрочно на изгонването на руските дипломати от България, заяви ръководителят на комисията по международни въпроси на Съвета на федерацията Константин Косачов.

 

В такива случаи принципът на реципрочност е практически абсолютен, а отклонения от него може да има само в изключителни случаи”, подчерта Косачов и допълни, че в тази ситуация няма основания да се отказват от този принцип.

 

 

На официалната си страница във Facebook руското дипломатическо представителство у нас съобщи, че на посланика му е връчена съответната нота. "Не са предоставени доказателства, потвърждаващи осъществяването от тяхна страна на дейността, несъвместима със статута им", се казва в съобщението.

 

 

Подчертава се, че служителите ще напуснат приемащата страна в указания в нотата срок.

 

 

„Смятаме решението на българските власти да разпространи тази информация в публичното пространство преди посолството да бъде официално уведомено, за неотговарящо на традиционно конструктивния дух на отношенията между държавите ни”, се казва в съобщението.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна