IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:10 | 16 ноември 2015
Обновен: 22:23 | 19 май 2024

Наглост или бездушие? Откраднаха кутия с дарения за дете

Те са единствената надежда за излекуването на Крис

По материала работи: Деян Михайлов
Наглост или бездушие? Откраднаха кутия с дарения за дете

Брутална кражба във Варна – откраднаха кутия с дарения за болно 8-годишно момченце от магазин за хранителни стоки. Случаят възмути хиляди хора, а бездушната постъпка  взриви социалните мрежи.

Кражбата е извършена на 9 ноември малко след 19 часа, съобщи Нова тв. На видеозаписите се вижда как мъж и жена влизат в магазина и виждат, че продавачката я няма до касата. Секунди им трябват, за да вземат кутията за дарения и бързо се омитат от магазина.

Детето се казва Кристиян Любенов. На 8 годинки е и страда от Сарком на Юинг. В помощта на хората е единствената му надежда да се оправи. В момента близките на Крис са толкова разстроени от случилото се, че отказват всякакъв контакт с медиите.

Полицията търси крадците, а за тяхна информация  - най-скъпото лечение, което Фондът за лечение на деца в чужбина е финансирал през тази година, е именно на момче със Сарком на Юинг - 100 000 евро. Ясно е колко ценна е всяка стотинка за живота на ограбения Крис.

Коментари

Новини Варна