IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
16:07 | 15 август 2014
Обновен: 20:28 | 24 март 2024

Срокът за косене на пасища, мери и ливади в планинските райони се удължава до 31 август

Срокът за косене на пасища, мери и ливади в планинските райони се удължава до 31 август

По материала работи: Ставри Таргов
Срокът за косене на пасища, мери и ливади в планинските райони се удължава до 31 август

Министерството на земеделието и храните удължава срокът за косене на пасища, мери и ливади в планинските райони, включени в обхвата на необлагодетелстваните планински райони от 15 август на 31 август 2014 година. Промяната ще се приложи извънредно и еднократно само през настоящата 2014 година.
Поради влошените климатични условия в страната през последните месеци и високото ниво на валежи, довели до наводняване на земеделски площи, включително пасища, мери, ливади, за земеделските производители възникна обективна невъзможност за спазване на изискванията Национален стандарт 4.1 за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние чрез извършване на коситба на постоянно затревени площи в посочения в стандарта срок. Това е и причината за получени сигнали от земеделски производители в МЗХ и Държавен фонд „Земеделие”.
В отговор на подадените сигнали от земеделски стопани и след консултации със съответните компетентни органи, беше издадена Заповед № РД 09-534 /15.08.2014 г. на министъра на земеделието и храните, с която се удължава срокът по Национален стандарт 4.1 за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние чрез извършване на коситба на постоянно затревени площи.
Заповедта на министъра е публикувана в секция Актуално на електронната страница на МЗХ и ще бъде обнародвана в Държавен вестник.

Черно море

Коментари

Новини Варна