IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
09:36 | 9 юли 2014
Обновен: 18:54 | 15 април 2024

Как да извадим дубликат на годишен винетен стикер

Как да извадим дубликат на годишен винетен стикер

По материала работи: manager
Как да извадим дубликат на годишен винетен стикер

  Съгласно Закона за пътищата и чл. 21 от Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура, запазването на целостта на винетния стикер, съответстваща на категорията на превозното средство и продължителността на валидност, както и на втората част е задължение на водача на превозното средство. Какво се случва обаче, ако предното стъкло на автомобила, на което е залепена винетката, бъде счупено или откраднато. От Министерство на регионалното развитие разясниха, че и в двата случая съгласно чл. 10 а, ал. 5 от Закона за пътищата, след представяне на втората част от годишната винетка на потърпевшите се издава безплатен годишен винетен стикер. Същият се издава на собственика или ползвателя на пътното превозно средство след представяне в съответното областно пътно управление на заявление, към което се прилагат следните документи: Копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство (в т.ч. свидетелство за регистрация на автомобила) и акт за констатиране на счупването или кражбата на предно панорамно стъкло. Необходимо е да се представи и служебна бележка (удостоверение), издадена от органите на МВР или протокол за ПТП, а също така и втората част на годишния винетен стикер.

Когато предното панорамно стъкло е било счупено се представя и частта от винетния стикер, която е била залепена на счупеното стъкло. При кражба на предното стъкло не се изисква представянето на първата част на винетния стикер.

 

Маня Петрова

Коментари

Новини Варна