IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
15:01 | 25 юли 2014
Обновен: 12:29 | 15 април 2024

Близнашки не бил канен официално за служебен премиер

Близнашки не бил канен официално за служебен премиер

По материала работи: Юлиян Атанасов
Близнашки не бил канен официално за служебен премиер



Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки заяви, че все още няма официално предложение да бъде служебен премиер в следващия служебен кабинет. Името на Близнашки е едно от спряганите в публичното пространство за позицията, пише dnes.bg. „Трябва да се даде възможност на президента да намери най-добрата опция. Има още няколко дни, нека да изчакаме и да видим какво ще бъде официалното решение“, коментира той пред БНР.
По думите му служебният кабинет определено е натоварен с много очаквания, защото по начало общата ситуация е тежка и се наблюдават кризисни явления във всички сфери на обществения живот.
„Междувременно се породи едно много силно обществено недоверие към политическите институции, така че служебният кабинет ще трябва да възстанови на първо място общественото доверие“, смята той.
По отношение на предстоящото пред служебното правителство проф. Близнашки каза, че за два месеца на преден план излиза нормализирането на общата ситуация в страната и произвеждането на едни спокойни, свободни избори.
„Това е основната задача на служебното правителство, като заедно с това ще трябва да се погледне навсякъде, където проблемите са натрупани и отлагани. Ще трябва да се търсят решения на редица проблеми, но за съжаление, те предполагат и финансови разходи“, изтъкна той.
Близнашки посочи, че в този смисъл разбира добрите намерения на президента да се даде една по-голяма власт на служебното правителство, но смята, че това може да стане само при много прецизно формулирани норми.

Коментари

Новини Варна