IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
10:11 | 26 юли 2014
Обновен: 05:00 | 24 април 2024

Маргарита Попова: Президентът не си е превишил правомощията

Маргарита Попова: Президентът не си е превишил правомощията

По материала работи: Златина Добрева
Маргарита Попова: Президентът не си е превишил правомощията

Вицепрезидентът Маргарита Попова защити държавния глава Росен Плевнелиев от критиките, че е превишил правомощията си с призива към депутатите да приемат актуализацията на държавния бюджет, отправен по време на вчерашното му обръщение от парламентарната трибуна.
„Чувам подмятания, че президентът е превишил правомощията си с препоръката към парламента да се занимае с актуализацията на бюджета – не е, той няма такъв ресурс”, подчерта Попова пред bTV.
„Не мога да кажа, че президентът сбърка – той има право да се притеснява, защото предстои да управлява служебно правителство, а то няма възможност да прави такива промени заради конституционно краткото си време”, аргументира се още вицепрезидентът.
По думите й премиерът в оставка Пламен Орешарски е трябвало да говори много повече. "Въпросът за бюджета се третира от премиера в парламента с всички парламентарно представени партии – не е работа на президента”, подчерта тя.
Маргарита Попова заяви, че не е участвала при формирането на предишния служебен кабинет и няма да участва и при формирането на бъдещия. „Аз лично не участвам в такива договорки, това си е работа на президента”, подчерта тя и допълни, че си представя бъдещия временен премиер като „почтен човек, умерен в емоциите си”, но отказа да посочи име.
Вицепрезидентът бе скептична, че предстоящите на 5 октомври предсрочни избори ще променят България в положителна посока. „Обществените нрави се развалят продължително и упорито, няма да се оправим след 5 октомври”, категорична бе тя, цитирана от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна