IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
08:48 | 24 май 2014
Обновен: 13:01 | 15 април 2024

Министър Клисарова: Матурите няма да бъдат провалени

Министър Клисарова: Матурите няма да бъдат провалени

По материала работи: Златина Добрева
Министър Клисарова: Матурите няма да бъдат провалени

24 май е най-светлият и най-истински български празник. Щастлива съм и развълнувана, че ще бъда в това шествие, начело на всички ученици. Поклон пред учителите. Това каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова преди тържественото общоградско шествие в София за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост да тръгне от сградата на Националния археологически музей към паметника на светите братя Кирил и Методий.
Министърът благодари на всички български учители, културни дейци, научни работници и на семействата на учениците, защото "всички сме включени в образователния процес", допълни проф. Клисарова, цитирана от БГНЕС.
Тя коментира разкритията от вчера за теч на отговорите от матури. "Това е една престъпна схема, която е много порочна, но няма да наруши и да позволи на тези ученици, които са учили, да се провалят. И ще кажа защо – защото те не са успели нито с есето, нито със слушане и говорене", обясни Клисарова. Тя е категорична, че матурите няма да бъдат провалени и всеки ще получи заслуженото. Проф. Клисарова е категорична, че са взети сериозни мерки и колегите, с които тя работи в МОН са много отговорни и тя не може да се съмнява, че има проблем в министерството.

Коментари

Новини Варна