IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
15:17 | 5 април 2015
Обновен: 13:31 | 24 април 2024

Деца и младежи сътвориха виртуално музикално пътешествие

Празникът изпълни салона на Тракийския дом

По материала работи: Деян Михайлов
Деца и младежи сътвориха виртуално музикално пътешествие

Красив благотворителен концерт в навечерието на Цветница изнесоха обитателите на Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст“ във Варна. Празникът изпълни салона на Тракийския дом, а заслужените аплодисменти дълго не стихваха. Под ръководството на своите педагози младежите сътвориха оригинално виртуално пътешествие с балон из цялата планета, влязоха в ролята на музиканти, танцьори и готвачи и надникнаха зад тайните на различните национални култури. В пъстрата и богата програма имаше от всичко по малко: чухме изпълнения от класиката, имаше картини от родния фолклор, в един момент децата на сцената забиха хит на „Сигнал“, а гостите аплодираха и майстори на  бийтбокса. Малки таланти надникнаха и в света на литературата. Участниците впечатлиха освен с талант и с оригинални костюми.
Дневният център "Св. Йоан Златоуст" работи с пълен капацитет. Екип от специални педагози, социални работници, рехабилитатори и психолози обучава 40 момчета и момичета на възраст от 5 до 29 г.
Директор на социалната институция е Марияна Христова.
"Всяка социална институция има нужда от помощ. Желаем да подсигурим лятната социална програма на децата в центъра, както и да закупим необходимите учебни консумативи. Ефектът от този благотворителен концерт е децата да намерят признание. Да покажем, че децата и младежите с увреждания на Варна са равностойни по знания и умения", коментира Марияна Христова, директор на центъра.

Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна