IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
08:27 | 12 юни 2015
Обновен: 16:55 | 24 април 2024

Награждават победителите в „Този безкраен свят“

Церемонията е от 14 часа днес

По материала работи: Златина Добрева
Награждават победителите в „Този безкраен свят“

От 14 ч. днес в артсалона на Радио Варна ще се състои церемонията по награждаването на призьорите от осмия национален литературен конкурс за създаване на авторски художествени текстове на английски и немски език  „Този безкраен свят“. Проявата бе организирана от Първа езикова гимназия със съдействието на МОН, община Варна и фондация „Българска памет“.

В традиционния литературен конкурс участваха над 120 ученици от 24 области в България. От Варна призови места извоюваха Веселина Садовска, Екатерина Колева и Инна Стоянова. Другите призьори са Георги Георгиев (Благоевград), Иванела Арабаджиева (Полски Тръмбеш) и Теодора Петрова (Казанлък).

С поощрения ще бъдат отличени Велина Атанасова и Елеонора Стоилкова от Варна, Александрина Киркова от Хасково и Светослава Делчева от Казанлък.

Председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски ще връчи лично специалната награда на фондацията на Теодора Иванова от Полски Тръмбеш.

Коментари

Новини Варна