IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
17:16 | 14 септември 2015
Обновен: 13:26 | 26 април 2024

Изложба, посветена на Хемингуей в Ню Йорк

Тя е най-голямата в историята на САЩ, посветена на писателя

По материала работи: Пламен Янков
Изложба, посветена на Хемингуей в Ню Йорк

Най-голямата изложба в историята на САЩ, посветена на писателя Ърнест Хемингуей, ще бъде открита в Ню Йорк на 25 септември, предава агенция ТАСС.

 

Експозицията ще бъде представена в музея към библиотеката "Джон П. Морган". Тя е озаглавена "Ърнест Хемингуей: между двете войни". В рамките на изложбата за пръв път ще бъдат представени чернови на произведения на Хемингуей, негови писма и вещи, имащи отношение към живота му.

 

В тях влизат медалите на писателя получени по време на Първата и Втората световна война, екземпляри от негови книги с автографи, документи и фотографии, пише БТА.

 

Основната цел на изложбата е да бъдат показани чрез ръкописите и записките на Хемингуей особеностите на неговия творчески процес, на онези методи, които той е използвал, създавайки своите произведения.

 

Експозицията ще бъде разделена на шест части, съответстващи на етапите от живота на твореца. От първите му стъпки в репортерския занаят до неговите впечатления от световните войни, пребиваването му в Париж и в Куба

 

dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна