IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
14:21 | 2 януари 2014
Обновен: 15:05 | 18 април 2024

Майка изостави новогодишно бебе

Майка изостави новогодишно бебе

По материала работи: Златина Добрева
Четиризнаци проплакаха във Варна

Многодетна майка от ромски произход изостави бебето си навръх Нова година. Това научи в. „Черно море“ от  Анна Конукова, ръководител на отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. Бебето – момченце, се е родило на 31 декември 2013 г. в АГ болницата. Майката е заявила категорично, че няма възможност да го отглежда. Единият вариант е бебето да бъде настанено временно в Дома за медикосоциални грижи в кв. "Виница", вторият е да му се търси приемно семейство, обясни Конукова. Тя уточни, че това е единственият сигнал за дете в риск по време на Коледните и Новогодишните празници. Социалните работници продължават работата си по случая.
През декември 2013 г. шефът на дирекция „Социално подпомагане“ - Варна, Адриана Григорова се похвали пред комисията по социални дейности и жилищна политика, че от 3 месеца насам не е издавала заповед за настаняване на дете в дома във „Виница“. Тя поясни, че бебетата в риск се настаняват основно в приемни семейства.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна