IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
17:14 | 21 юли 2014
Обновен: 20:29 | 17 април 2024

Водата в Бяла е замърсена, не става за пиене

Водата в Бяла е замърсена, не става за пиене

По материала работи: Юлиян Атанасов
Водата в Бяла е замърсена, не става за пиене



Питейната вода в Бяла не се препоръчва за пиене и приготвяне на храна. Това предупредиха от Районната здравна инспекция във Варна. Инспекторите изследваха качеството на питейната вода след пороите от миналата седмица. Потопът падна на 16 юли и кметът на града обяви бедствено положение. Ден по-късно то беше отменено, но пораженията по инфраструктурата останаха.
Проверката на РЗИ е направена в рискови обекти с обществено предназначение, съобщиха от институцията. Констатирани са отклонения от изискванията на наредба за качеството на водата, предназначена за питейно-битови в 4 пункта. Те са по показателите „колиформи” и „ешерихия коли”.
Издадено е предписание до „ВиК-Варна” ООД за повишаване на работната доза хлор при обеззаразяването на водата и за провеждането на учестен мониторинг. За резултатите от периодичните лабораторни изследвания, както и за отмяна на забраната, населението ще бъде допълнително уведомено, се казва още в съобщението на РЗИ, цитирано от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна