IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
11:36 | 3 юни 2014
Обновен: 16:31 | 25 юли 2024

„Велто” с титли при 10- и 12-годишните

„Велто” с титли при 10- и 12-годишните

По материала работи: Борис Проданов
„Велто” с титли при 10- и 12-годишните

Младата надежда варненския „Велто” Лилия Димова (на снимката) успя да спечели титлата на държавния турнир по тенис до 12 г. в Плевен. Драмата на финала беше пълна. Една срещу друга в спор за първото място се изправиха Димова и Мирела Рангелова от „Албена” (Пловдив). Състезателките демонстрираха тенис от висока класа, въпреки значимостта на сблъсъка. Мачът беше изпълнен с дълги разигравания, изчакване на грешка от страна на противника и нерешителност за поемане на риск за завършване на топката. Лилия Димова успя да пробие Рангелова и да спечели първия сет с 6:4. Лилия Димова пропусна да приключи финала още във втория сет, след като водеше в тайбрека с 4:3, тя загуби с 5:7. В решителния сет Лилия Димова показа това, на което е способна. Опита, характера и желанието и за победата бяха по-силни от тези на Рангелова. Сет изпълнен с пробиви и обрати, изхода от който беше неясен. Добро начало за Димова, пробиви и резултат 3:0 в нейна полза. Връщане на пробивите и изравняване на резултата за Рангелова 3:3. Нов пробив за Димова и резултат 5:3, само на гейм от победата, която беше постигната след още един загубен гейм и много силна игра в решителния гейм за затваряне на мача с 6:4. След мача състезателките получиха специална похвала от главния съдия за феърплей. Важна победа за Лилия Димова, чрез която тя се изкачи в ранглистата и ще заеме позиция от Топ 5 в България.
На кортовете на „Изида" в Добрич пък се състоя турнир, в който право на участие имаха всички до 10-годишна възраст. „Велто” беше представен от Дария Великова, Лия Пенчева и Радослав Анастасов. Дария Великова стана първа в нейната група след категорични победи над във всички свои срещи. Пенчева взе участие в утешителния турнир, където спечели. Същото стори и Атанасов, който обаче остана втори.

Коментари

Новини Варна