IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
10:17 | 20 юли 2014
Обновен: 09:10 | 20 април 2024

Варненци класираха младежите на 15-то място на Евробаскет 2014

Варненци класираха младежите на 15-то място на Евробаскет 2014

По материала работи: Борис Проданов
Варненци класираха младежите на 15-то място на Евробаскет 2014

Младежите на България финишираха на 15-о място на Евробаскет 2014! В последния си мач от първенството тази възраст момчетата на варненския селекционер Петко Делев срещнаха Латвия за втори път и сега ги победиха след 74:72. Българите изоставаха след първото полувреме, но играха силно в нападение през второто и така извоюваха успеха.
В последния си мач българите вкараха рекордните си за това първенство 9 тройки от 23 опита. Предишното им най-добро постижение бе осем вкарани и пак бе срещу латвийците.
С дабъл-дабъл за успеха завърши Александър Везенков след 17 т. и 10 борби. Николай Стоянов също игра добре с 14 и 6, а по 11 т. отбелязаха Деян Карамфилов и Крис Минков.
От „Черно море – Порт Варна” в тима са още Денислав Вутев, Венелин Христов и Ангел Пейчинов. Вутев сщо бе сред главните действащи лица в Евробаскет 2014. Центърът на България се отчете с 15 т. и 5 борби, като остана доволен от колективната игра на отбора в решителния мач за оставане в групата срещу Черна гора.
“Вярата в успеха ни помогна да се справим с Черна гора. Срещнахме много трудности, но се раздадохме докрай. Показахме характер, което е присъщо за нас. Знаем, че мястото ни е в Дивизия А. Овладяхме борбата в нападение и ги объркахме с чести смени на защитата. Най-важното е, че бяхме единни и мотивирани”, заяви Денислав Вутев.

Коментари

Новини Варна