IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
12:47 | 16 юни 2014
Обновен: 07:12 | 24 март 2024

Шумахер излезе от комата

Шумахер излезе от комата

По материала работи: Златина Добрева
Шумахер излезе от комата



Михаел Шумахер е излязъл от комата, в която бе почти шест месеца! Щастливата новина бе съобщена от неговата говорителка Забине Кем и цитирана от ВВС. По нейни думи легендарният пилот дори вече е напуснал болницата в Гренобъл, където се лекуваше. Не се уточнява какво точно е състоянието на 45-годишния Шумахер.
В специално изявление на семейството му се казва, че той ще продължи рехабилитациите си в друго лечебно заведение, но не се казва точно в кое. В позицията се благодари още за всички съобщения, изпратени в подкрепа и с пожелание дза скорошно оздравяване на Шумахер. „Знаем, че те му помогнаха“, пишат близките му.
7-кратния шампион във Формула 1 получи тежка черепно-мозъчна травма на 29 декември, докато караше ски във Френските Алпи и от тогава е в болница в Гренобъл в състояние на изкуствена кома.
Михаел Шумахер се отказа от активна дейност по пистите на света през 2012 г. след 19-годишна състезателна кариера, в голяма част от която е бил на върха.
В своята кариера Пилето има 7 шампионски титли във Формула 1 – две с Бенетон (1994 и 1995) и пет поредни с Ферари – от 1996 до 2000 г. През 2012 г. Пилето за втори път, вече окончателно, слезе от болида.~

Коментари

Новини Варна