IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:03 | 11 ноември 2014
Обновен: 07:35 | 21 април 2024

Родилка се бори за живота си в Бургас

Търсят спешно кръв за младата жена

По материала работи: Златина Добрева
Родилка се бори за живота си в Бургас

24-годишна родилка се бори за живота и има спешна нужда от кръв след тежко усложнение. Жената е от Средец и е постъпила в болница „Черноморска – Бургас“ с една от най-сериозните диагнози в акушерството – пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, съобщиха от болницата.
Тази сутрин в лечебното заведение са пристигнали републикански консултанти по акушерство, гинекология и анестезиология и интензивно лечение от Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора.
На помощ са дошли и специалисти от болница „Ст. Киркович”. Те са оперирали жената, като са й извършили оперативно родоразрешение по спешност. Прелети са й и 16 сака прясно замразена плазма.
Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата до сега обаче вече са изчерпани, алармират от болницата, в която се опитват да спасят жената. Тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора.
Всеки желаещ да помогне, като дари кръв, може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор, съобщават от болницата.
Усилията на лекарските екипи да спасят живота на родилката продължават вече повече от 18 часа, пише dnes.bg. Въпреки това състоянието на младата жена продължава да бъде критично.

Коментари

Новини Варна