IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:25 | 31 март 2015
Обновен: 06:39 | 17 април 2024

Детето в куфара разпознато от баба му

Рускинята го разпознала по снимки

По материала работи: Златина Добрева
Детето в куфара разпознато от баба му

Детето, намерено мъртво в куфар, вече е разпознато от баба му от Русия.
Разследването на смъртта на момченцето е взето на специален отчет, съобщи пълномощникът на Русия по правата на детето Павел Астахов, предаде Интерфакс.
"В България продължава разследването на чудовищното по своята жестокост престъпление – убийството на 5-годишния Никита и неговата майка – 35-годишната Анна от Русия. Делото е на специален отчет. Работим заедно с Министерството на външните работи на Русия и българските власти. Успяхме да открием майката на Анна /баба на Никита/, която по снимките вече ги разпозна", написа Астахов в Инстаграм.
Следственият комитет на Русия е образувал углавно дело за убийството на 5-годишното дете от Русия в България, съобщи за ТАСС говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин.
Петгодишното дете, намерено убито в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтиев, стана ясно вчера. Установено е, че майка му е Анна Леонтиева.
Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия.
Направените до момента ДНК експертизи не доказват по категоричен начин, че именно тя е убитата жена, намерена край Приморско.
Установен е и бащата на детето, който е руски гражданин. В масивите на "Гранична полиция" обаче няма данни да е влизал на територията на България.

Коментари

Новини Варна