IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:22 | 31 март 2015
Обновен: 23:16 | 18 април 2024

НАП запорира акциите на БТК

Съобщението е публикувано в Търговския регистър

По материала работи: Златина Добрева
НАП запорира акциите на БТК

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала всички акции на Българската телекомуникационна компания (БТК), които са собственост на "Вива Телеком България". Съобщението е публикувано днес в Търговския регистър.
Причината за действията на приходната агенция е предполагаем дълг от 500 000 лева.
Запорното съобщение влиза в сила с днешна дата. Според текста му заради искане на публичния изпълнител Мария Стоянова Бонева запор е наложен над всички акции на "Вива Телеком България" ЕООД в БТК (288 764 840).
По този начин на практика се оказва, че сделка за продажбата на телекома на дружеството LIC33 не може да се осъществи.
Припомняме, че тя бе обявена от изпълнителния директор на дружеството Пиер Луврие на специална пресконференция. Тогава той заяви, че лично Цветан Василев му е продал контролираните от него дялове в БТК и още няколко дружества срещу символичната сума от 1 евро. Условието е да бъдат изплатени задълженията на фирмите в размер на около 900 млн. евро.
За възможни запори стана ясно преди дни. Тогава БНТ съобщи, че НАП е запорирала дяловете в шестте компании, които банкерът Цветан Василев продаде на консорциума LIC33 за 1 евро, като запорът обхваща и шестте посочени фирми. “На всяка от фирмите, за които са налице законовите основания, са наложени обезпечителните мерки”, гласи официалният отговор на приходната агенция, цитирана от БНТ.
От Виваком, както е името на оператора, с който БТК оперира, засега отказват коментар, посочва днес.бг. Повече информация от компанията обаче се очаква през следващите дни.

Коментари

Новини Варна