IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:36 | 1 април 2015
Обновен: 21:15 | 16 април 2024

Премиерът: Останете в България по празниците!

Туристическия бранш да отговори с цени и качество, които да върнат хилядите българи от граничните пунктове, призова Борисов

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът: Останете в България по празниците!

Премиерът Бойко Борисов призова всички българи, включително министрите и депутатите, да останат в България за празниците. Той обаче отправи призив към туристическия бранш да отговори с цени и качество, които да върнат хилядите българи от граничните пунктове по време на почивните дни.
Повод за призива на премиера стана искането на депутатът от Патриотичния фронт Полина Карастоянова кабинетът да предприеме действия за запазване на руските туристи в страната. Тя настоя правителството да финансира ценова реклама, насочена специално към туристите от Русия, Украйна и да облекчи процедурата за издаване на многократни визи за руснаци.
Борисов обаче отвърна, че не това е проблемът на българския туризъм. Той беше категоричен, че страната ни не прави нищо срещу Русия.
"Ако направите една анкета с хората, които ползват туристическите услуги, ще ви кажат, че в Турция и Гърция е по-евтино и обслужването по-качествено. Не е ли това първото условие за привличане на туристи? Пък тогава да жалим за руските туристи", каза Борисов, цитиран от dnes.bg.
Той призова туристическия бранш да седне и да си отговори на въпроса дава ли се фалшив алкохол по курортите, плащат ли се осигуровките на готвачи и сервитьори. "Чистят ли се плажовете, какви са цените на шезлонгите и чадърите, конкурентни ли са на тези в Гърция и Турция?", попита Борисов.
"Туристическият бранш няма ли интерес да направи цени, обслужване, качество на всичко, което касае туристическия бранш – чадъри, фотьойли и каквото и да е, за да върне тези 50 – 60 000 автомобили от ГКПП-та по празниците?", запита още министър-председателят.
Въпреки забележката му към бранша обаче Карастоянова настоя той да призове българите да останат в България за Великден и Гергьовден.
Борисов не се поколеба и го направи. Освен обикновените граждани обаче, той призова и министрите и депутатите да останат по празниците в страната.
"Ако си направите една справка, може да се окаже, че голяма част от депутатите не са почивали в България. Така че призивът ми е и към вас и към министрите, и към всички нас. Освен това призовавам туристическия бранш да отговори с обслужване, цени и качество", заключи премиерът.

Коментари

Новини Варна