IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:10 | 7 април 2015
Обновен: 21:44 | 16 април 2024

Деца от "Зелено училище" пак влязоха в болница

Четирима ученици са хоспитализирани във Велико Търново

По материала работи: Златина Добрева
Деца от "Зелено училище" пак влязоха в болница

Четири деца, дошли на "Зелено училище" край Велико Търново, са постъпили снощи в болницата, съобщи директорът й д-р Евгения Недева.
Децата в момента са настанени в инфекциозното отделение със силно повръщане. Все още не е ясно от какво е предизвикано то, и се правят съответните изследвания.
"Децата са общо 170, а в болницата са постъпили 4, което ни навежда на мисълта, че причината не е хранително отравяне, но ние сме длъжни да проучим всички хипотези. В момента върлува вирус, чийто симптоми са повръщане и висока температура, но все още не можем да кажем дали това е случаят при тези деца", посочи още д-р Недева.
Децата са ученици от трети клас в столично училище и са в хотелски комплекс в село Вонеща вода от неделя.
По-рано днес стана ясно, че вирусна инфекция, а не хранително отравяне, е причината за оплакванията на 11-те ученици от столично училище по време на лагера им в Пампорово.
"Бяха изследвани проби вода, питейна вода, вода от басейна и материали от децата, а имаме информация, че към този момент са негативни и хранителните проби. На това основание можем да потвърдим първоначалната си версия, че се касае за вирусна инфекция като причина за оплакванията при децата", обяви директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева, цитирана от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна