IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
08:17 | 13 април 2015
Обновен: 02:30 | 4 март 2024

Започва голямото завръщане!

Трите ключови магистрали, пътят за Гърция и Кресненското дефиле ще са с най-засилен трафик

По материала работи: Лиляна Трънкова
Започва голямото завръщане!

Засилен трафик по пътищата предстои днес в последния почивен ден от Великденските празници. Най-интензивно се очаква да бъде движението отново по автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”. От пътна полиция предупреждават шофьорите да карат внимателно по пътя за Гърция, особено в Кресненското дефиле.

Повече от 300 хил. автомобила са напуснали столицата, за да могат да се възползват от четирите почивни дни. Днес всички тези автомобили се очакват обратно по пътя. На всички изходи на големите градове ще има патрули на пътна полиция, които ще регулират движението. Пътните полицаи ще следят и участъците в страната, в които се очаква най-сериозен трафик.

Колони може да се образуват и по пътя Благоевград-Банско. Други натоварени участъци се очаква да бъдат София-Калотина, Пловдив-Капитан Андреево, Бургас-Резово и Шумен-Русе. Препоръчва се на шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения и пътната сигнализация.

От 14.00 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и по-натоварените пътни участъци. Целта е повишаване на безопасността на движение. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Заради очаквания засилен трафик в цялата страна ще има полицейска акция "Скорост". Нарушителите ще бъдат спирани и санкционирани на място.

Коментари

Новини Варна