IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:35 | 9 януари 2021
Обновен: 16:30 | 19 април 2024

Има арестуван за трагедията в Мездра

По две версии работи полицията

По материала работи: Слав Велев
Има арестуван за трагедията в Мездра

Има задържан за трагедията, която се случи вчера в късните часове на следобеда в Мездра. При инцидента почина 8-годишно дете. То бе намерено на улицата, а според свидетели то е било по слипове и без маратонки, предаде "ДНЕС.bg".

Две са основните версии, по които работят органите на реда. Първата е смърт, причинена от огнестрелно оръжие, а втората е за смърт, причинена от пиротехническо изделие.

"В момента тече аутопсия и ще бъдат назначени необходимите експертизи (медицинска, балистична и психологическа)  и след като получим заключението ще имаме точен отговор за причината на смъртта", стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата.

Снощи е направен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели.

По първоначална информация, починалото момченце, което е внуче на бивия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов, е играло със свой приятел.

От досега направеното разследване, се предполага, че детето е починало в дома на неговото приятелче. Предполага се, че раната, която е получило в областта на врата, е причинена от огнестрелно оръжие - пушка, която е законно притежавана, но не по надлежен ред. Затова е задържан и бащата на другото дете, в чийто дом се предполага, че се е случила и трагедията.

След като е намерено от съсед на улицата ,детето е закарано в Спешния център, където лекарите са констатирали смъртта.

Извършен е оглед в дома, където е настъпила трагедията.Работната версия е свързана с държане на огнестрелно оръжие не по съответен ред, вследствие на което е причинена смърт. Ще се извършват още разпити.

 

Коментари

Новини Варна