IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:25 | 14 януари 2021
Обновен: 07:44 | 30 април 2024

Студентските съвети настояват за 50% по-ниски наеми

Много висшисти са останали без работа в пандемията

По материала работи: Слав Велев
Студентските съвети настояват за 50% по-ниски наеми

Ръководството на Националното представителство на студентските съвети  излезе с позиция, в която призовава за намаление на месечните наеми за ползване на общежития. Искането е за намаляване с 50% на наемите за месеците януари и февруари. През  декември и януари болшинството студенти не са обитавали своите общежития. Тенденцията ще остане без промяна и през февруари с оглед обстоятелството, че противоепидемичните мерки са удължени до края на  януари, коментира за Радио Варна Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети в България.

"Ние сме от средата на ноември в онлайн обучение. Това, което искаме и от Министъра на образованието, и от самите ректори е едно разбиране, за да стане ясно, че много родители останаха без работа или с по-ниски доходи. Много студенти, които работиха в момента не могат да осъществяват своята дейност на работното място и се прибраха по родните си места. Надяваме се повече ректори да проявят разбиране и да направят това намаление."

Обучаващите се във висшите училища имат право да ползват този вид облекчение, което е логично продължение на общите мерки, които се вземат от държавата, пишат в позицията на Националното представителство на студентските съвети.

Чуйте повече тук

Коментари

Новини Варна