IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:20 | 14 януари 2021
Обновен: 08:48 | 25 април 2024

Помните ли Йоско Костинбродския? В затвора, в София е

Гърция ни предаде един от ни най-търсените хора у нас

По материала работи: Слав Велев
Помните ли Йоско Костинбродския? В затвора, в София е

Помните ли Йоско Костинбродския? Днес в 10 часа на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов бе предаден на българските съдебни власти.

Той бе конвоиран до затвора в София от служители на Главна дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието. Това съобщиха от прокуратурата.

Европейската заповед за арест на издирвания от българското правосъдие Йосифов бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 г. с цел той да изтърпи наказание от 4 години лишаване от свобода.

В изпълнение на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22 юли 2020 г. Апелативният съд в гр. Корфу постанови задържаният в Република Гърция беглец от правосъдието да бъде предаден на българските съдебни власти.

Изпълнението на това решение съдът отложи, докато Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежаване на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи наказателен съд в Солун на 8 октомври 2014 г.

През годините срещу Йосиф Йосифов е имало редица дела, включително с оправдателни присъди. Така приключи и обвинението срещу него за стрелба по Кирил Киров-Японеца. Това би било второто връщане по съдебен път на Йосиф Йосифов от Гърция, след през януари 2013 г. той бе задържан в Солун, а в квартирата му бе открит цял боен арсенал.

Връщането му у нас тогава бе, за да бъде съден за организиране на група за разпространение на дрога, но делото се прекрати.

Коментари

Новини Варна