IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:30 | 17 януари 2021
Обновен: 11:30 | 18 април 2024

Президентът: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!

Нека 4 април да бъде Великден за възкръсваща демократична България, заяви Радев

По материала работи: Слав Велев
Президентът: Партиите нямат основания за претенции за датата на вота!

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота. Това коментира президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори.


Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България, посочи Радев пред журналисти, предаде "ДНЕС.bg".

Според него най-добрата дата за избори е била през септември, след като като през юли властта е изчерпала търпението и хората масово поискаха нейната оставка.

Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, посочи държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме, предаде БТА.

Сега въпросът вече не е толкова кога, а как ще се проведат изборите. Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона, заяви президентът.

По покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция президентът Румен Радев присъства в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.

Още новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна