IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:15 | 27 февруари 2021
Обновен: 00:11 | 17 април 2024

Ваксините ще рестартират туризма

Трябва ли имунизацията срещу COVID да стане паспорт за пътуване?

По материала работи: Слав Велев
Ваксините ще рестартират туризма

Трябва ли ваксината срещу COVID да стане паспорт за пътуване и какво означава „бърза писта за придвижване“? Отговор на тези въпроси даде в интервю за Нова тв Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризма. Тя обяви, че браншът е удовлетворен от позицията на българското правителство да се присъедини към групата от държави в Европа, която върви към „възможност за рестарт на туризма”.

„Пътуването не е само избор за почивка. То може да е по делови въпроси или свързано с моменти в личен план. Още във втората половина на януари Националният борд по туризъм се обърна към министъра с предложение туристическият сектор да бъде приоритетно ваксиниран преди летния сезон. 24 часа по-късно имахме отговор в положителна насока на това предложение”, каза още Карастоянова.

Аналитичен център  е прогнозирал, че ваксинираните работници в туристическия сектор ще имат конкурентно предимство, когато туристите правят своя избор.

Целия разговор гледайте във видеото.

Коментари

Новини Варна