IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:00 | 15 март 2021
Обновен: 23:24 | 5 май 2024

КАТ с нова акция от днес до 18 март

Ще дебнат пешеходци и преминаването шрез жп прелези в цялата страната

По материала работи: Слав Велев
КАТ с нова акция от днес до 18 март

От днес до 18 март на територията на цялата страна започва специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността на движението по пътищата.

Фокусът този път е насочен към правилното пресичане от пешеходци и на железопътни прелези, съобщи на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“- ГДНП.

По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки.

Според обобщените данни на отдел „Пътна полиция“ през изминалата година при тежки пътни произшествия са загинали 94 пешеходеца. За същия период на железопътни прелези са регистрирани 11 тежки пътни инцидента, при които са загинали шестима и са ранени 12 души

Коментари

Новини Варна