IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:10 | 19 март 2021
Обновен: 08:36 | 24 април 2024

Шпионска афера: Български тайни в Русия! Задържаха няколко души

Арестуваните не са руснаци, твърди източник от ДАНС

По материала работи: Слав Велев
Шпионска афера: Български тайни в Русия! Задържаха няколко души

Руски шпиони са били задържани у нас при акция на ДАНС и МВР, съобщи първо ПИК. Източници на "24 часа" от службите за сигурност потвърдиха информацията. Те уточниха, че задържаните не били руснаци. От прокуратрата и МВР до момента обаче няма потвърждение.

Акцията на ДАНС продължила през целия ден на територията на София. До момента все още не е ясно колко точно са арестуваните. Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник, съобщи БНТ. Мащабната акция на ВКП, ДАНС и МВР е срещу изнасянето на секретна държавна информация. Според източници на NOVA се разследва група от хора, за които се предполага, че са предавали тайни данни към чужда държава, вероятно Русия. Информацията все още не е потвърдена. Част от разследваните са действащи български държавни служители, които са имали достъп до секретна информация, важна за страната ни.

 

Коментари

Новини Варна