IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:00 | 16 април 2021
Обновен: 21:34 | 19 април 2024

Борисов в отпуск, няма да дойде до НС-то. Ще работи по новия кабинет

Депутатите готвят комисии. Заседанието започва в 10 часа в старата сграда на парламента

По материала работи: Слав Велев
Борисов в отпуск, няма да дойде до НС-то. Ще работи по новия кабинет

Бойко Борисов няма да бъде изслушан от депутатите, както бе поискано вчера на първото заседание на 45-ия парламент. Вчера той обяви, че излиза в отпуск от днес, а в кабинета ще го замества Томислав Дончев.

"Имам да си свърша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство. Това отнема време, а не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено", обясни мотивите си Борисов, предаде "ДНЕС.bg".

Още утре в Народното събрание ще бъде депозиран "Планът за възстановяване и устойчивост", така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. Борисов отправи сериозни критики към новите опоненти на ГЕРБ в Народното събрание.

"Истински съжалявам, че още първия ден има излъгани очаквания, защото се говореше много усилено за искане на мажоритарен вот. Даже беше наречено, че отказът от мажоритарен вот е като държавен преврат. Ако паметта не ме лъже. Затова ние ще внесем доклад за мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат", заяви Борисов.

От днес той ще работи изцяло в централата на ГЕРБ и пожела успех на новия парламент.

Народните представители днес ще се заемат със съставянето на три ключови комисии - правна, финансова и здравна.
 

По предложение на лидера на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова ще се гласува и съставянето на комисия, която да следи как са похарчени средствата за справяне с кизата от COVID-19.
 
По време на председателски съвет вчера беше взето решение депутатите отново да се съберат в старата сграда на Народното събрание.

Още политически новини четете на "ДНЕС.bg"

 

Коментари

Новини Варна