IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:10 | 16 април 2021
Обновен: 23:52 | 24 април 2024

Глад за кадри: Пет пъти по-малко е наетият персонал по Черноморието

На някои им свършиха договорите за борсите и хората останаха без никакви пари

По материала работи: Слав Велев
Глад за кадри: Пет пъти по-малко е наетият персонал по Черноморието

Сериозен глад за кадри се наблюдава по морето. Спрямо година по-рано наетият персонал е пет пъти по-малко. Това заяви хотелиерът Венелин Ташев в ефира на БНР. 

"Така и не успяхме да ги назначим заради пандемията миналата година. На някои им свършиха договорите за борсите и хората останаха без никакви пари. Когато ги потърсихме в края на юни и началото на юли, те вече бяха по чужбина. По този начин си изгонихме кадрите и в момента не знаем с кого ще работим.", подчерта той, като допълни, че ще стартират набиране на персонал от Молдова и Украйна, служители могат да пристигнат и от Египет.

Според него наемането на кадри за различните позиции ще бъде изключително трудно. В ключов фактор за това се превръща и невъзможността за вдигане на заплатите заради нестабилната ситуация и неяснотите около почивките на туристите. Той бе категоричен, че новото правителство трябва спешно да реши въпроса с визите за руснаци, турци и араби, а също и какви ще бъдат начините за влизане в страната. Хотелиери обобщават, че ако се предприемат адекватни мерки, то туристически сезон може да има през юли или август. 

 

Коментари

Новини Варна