IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:12 | 5 май 2021
Обновен: 21:55 | 19 април 2024

БСП взе и върна веднага мандата (ВИДЕО)

Президентът призова всички партии да преосмислят приоритети си в името на народа

По материала работи: Слав Велев
БСП взе и върна веднага мандата (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев връчи последния проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "БСП за България". Лидерът на социалистите Корнелия Нинова върна мандата веднага на секундата. Предложихме подкрепа на втората политическа сила за съставяне на кабинет, но те не я приеха. Няма политическа воля за обединение около съставянето на правителство с мандатоносител "БСП за България", заяви Нинова.  

От своя страна президентът призова всички пполитически партии да преосмислят приоритети си в името на народа.

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след редовни парламентарни избори, ще има предсрочен вот за ново Народно събрание. Партиите в 45-я парламент не успяха да сформират кабинет.

След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет. 

Държавният глава трябва да издаде и указ за разпускане на Народното събрание, в който да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори. Радев заяви, че ще разпусне парламента още следващата седмица.

Коментари

Новини Варна